,,Van ecseted és tollad, fesd meg a Paradicsomot, és menj be." (Nikosz Kazantzakisz)

Rólunk

A Pécsi Művészet- és Szociterápiás Kör egy néhány tagból álló szakmai-baráti közösségből alakult meg 2017-ben.

Elsősorban művészetterápiás és szocioterápiás önismereti csoportok szervezésével és vezetésével  foglalkozunk, de igyekszünk a szolgáltatásainkat folyamatosan bővíteni a lehetőségeink és az általunk tapasztalt igények szerint.

Szeretnénk a szakmai szemléletünket, az általunk képviselt művészetterápiás módszert és az alkalmazott csoportvezetési kultúrát minél több ember számára elérhetővé tenni és megismertetni.

Csoportjainkkal és a közösségi részvételünkkel szeretnénk hozzájárulni egy elfogadó és nyitott közösségi kultúra alakításához és fenntartásához.

Vélemény egy csoportunkról:

“Ez az önismereti csoport többet adott nekem, mint, amit valaha képzeltem. Megtanított az elfogadás és megértés fontosságára, a kríziseimből való kilépés képességére, a frusztrációim konstruktív levezetésére. A folyamat közben megismerhettem a legmélyebb, tudattalan gondolataimat, és átérezhettem azt is, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Azt gondolom, ezt csak egy csoport adhatja meg az embernek. […] Bátran merem ajánlani mindenkinek, hogy próbálja ki a csoportot!”

(D. – volt csoporttag)